Air FranceAir France-KLMAirbusEditors choiceNieuwsProfessional

‘Eerste A380 Air France begin januari buiten dienst’

De eerste A380 die Air France buiten dienst stelt, voert begin januari nog een laatste vlucht uit. Dit laat Air France weten aan FlightGlobal. Het bewuste toestel wordt nu in Malta overgeschilderd.

Uitfasering

Air France faseert de komende jaren alle A380’s uit. In 2022 moeten alle tien de toestellen de vloot verlaten hebben. Volgens het luchtvaartblog Aeronews zou de eerste A380 de vloot inmiddels verlaten hebben.

Laatste vlucht

Tegenover FlightGlobal bevestigt Air France dat het toestel op Malta staat en daar wit geschilderd wordt. Daarna keert de A380 nog voor één keer terug naar Parijs om op nieuwjaarsdag nog een laatste commerciële vlucht uit te voeren. In februari wordt het vliegtuig overgedragen aan leasemaatschappij Dr. Peters.

Opties

Wat er met de A380 gebeurt, is nog onduidelijk. De leasemaatschappij nam eerder een aantal A380’s terug van Singapore Airlines. Twee van die toestellen worden gesloopt, een ander vliegtuig kreeg een tweede leven bij Hi Fly. Bij Air France vliegen vijf A380’s die eigendom zijn van Dr. Peters.

Jonge vloot

De leasemaatschappij laat aan FlightGlobal weten te overleggen met Air France en Airbus over de toekomst van de toestellen, die tussen 2010 en 2014 gebouwd werden. In 2020 verwacht het bedrijf nog één A380 terug te krijgen van Air France. De andere leasecontracten voor de drie andere toestellen lopen in 2021, 2023 en 2024 af.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button