fbpx
AirlinesEmbraerNieuwsProfessionalVliegtuigen

Embraer levert eerste E195-E2 af aan Europese carrier

Vliegtuigbouwer Embraer heeft afgelopen week de eerste E195-E2 afgeleverd aan een Europese maatschappij. De Spaanse regionale airline Binter nam het toestel in ontvangst in Brazilië.

Grootste toestel

De E195-E2 is een verbeterde versie van de E195 en de grootste variant uit de E2-family. Embraer leverde eerder dit jaar het eerste toestel af aan de Braziliaanse airline Azul. Het Spaanse Binter heeft vijf exemplaren besteld.

Eerste straalvliegtuig

Voor Binter is de nieuwe Embraer het eerste straalvliegtuig dat in gebruik genomen wordt. “Deze Embraer E195-E2 is een belangrijke stap in de geschiedenis van onze maatschappij”, zegt Pedro Agustín del Castillo, ceo van Binter. Met het nieuwe toestel wil de maatschappij de bereikbaarheid van de Canarische Eilanden verbeteren.

Zuiniger

De E195-E2 is, dankzij nieuwe motoren en verbeterde aerodynamica, ongeveer 25 procent zuiniger dan de originele E195. Daarnaast zijn de onderhoudskosten van het nieuwe vliegtuig naar verwachting 20 procent lager dan bij de voorganger. Het toestel werd in april gecertificeerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button