fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘Tanzaniaanse rechter verklaart Fastjet failliet’

De Tanzaniaanse low-cost carrier Fastjet is afgelopen week failliet verklaard door een rechtbank, melden Tanzaniaanse media. Volgens de krant The Citizen is het faillissement uitgesproken op verzoek van luchthaveneigenaar Swissport.

Geld schuldig

Low-cost carrier Fastjet is Swissport Tanzania nog veel geld schuldig. Volgens The Citizen gaat het om een bedrag van 183.000 Amerikaanse dollar en 1,6 miljard Tanzaniaanse Shilling (632.000 euro) dat nog open staat. Afgelopen week is door de rechter een curator aangesteld.

Eerdere problemen

De toekomst van Fastjet was al langere tijd onzeker. Eind vorig jaar moesten de toestellen van de airline uit Tanzania aan de grond blijven van de luchtvaartautoriteit. Aanleiding voor dat besluit waren de hoge schulden en problemen met de vlieglicentie. In 2018 werd een verlies geleden van ruim 40 miljoen euro.

Andere airlines

Fastjet begon in 2012 na de koop van Fly540 door onder andere de easyJet Group. In 2015 werd een vlieglicentie (AOC) in Zimbabwe en later Mozambique verkregen. De maatschappij in Mozambique staakte eind oktober ook al alle vluchten.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button