fbpx
AirlinesNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

Curaçaos Jetair voert eerste vlucht uit

De Curacaose airline Jetair Caribbean heeft recent de eerste vlucht uitgevoerd. De maatschappij kreeg vorige week de licentie om te mogen vliegen en maakte daar direct gebruik van, blijkt uit een post op Facebook.

Kingston

De eerste vlucht ging vanaf luchthaven Vieux Fort Hewanorra op het eiland Sint Lucia naar het Jamaicaanse Kingston. Op Curacao werd een tankstop gemaakt.

Jetair beschikt op dit moment over één Fokker 70. Het toestel vloog eerder bij KLM Cityhopper. Door KLM werd het toestel verkocht aan Air Nuigini, maar volgens Planespotters.net heeft de Fokker daar nooit gevlogen.

Toekomst

Jetair wil reguliere- en chartervluchten gaan uitvoeren van de Caribische eilanden naar Zuid-Amerika, en vice versa. Jetair hoopt een belangrijke regionale maatschappij te worden, die ‘veilige en klant-georiënteerde vluchten aanbiedt’. De airline zegt klantenservice hoog in het vaandel te hebben staan.

Eerste vlucht

De maatschappij deelde op Facebook een video van het vertrekkende vliegtuig vanaf Curaçao.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button