Eindhoven AirportNieuwsNL nieuws

Eindhoven Airport informeert omwonenden beter vanaf december

Eindhoven Airport gaat omwonenden via de buurtapp beter informeren over de vluchten van de luchthaven. Via de BurenApp kunnen omwonenden dagelijks zien wat er aan civiel vliegverkeer wordt verwacht bij hen in de buurt.

Richting

Vanaf december kijkt de app per uur vooruit hoeveel civiele vliegtuigen er rond Eindhoven Airport vliegen en vanaf welke richting deze vertrekken of landen. Begin volgend jaar moet de app 24 uur vooruit kunnen blikken. De luchthaven ontwikkelde de tool in samenwerking met NLR en de luchtverkeersleiding van Vliegbasis Eindhoven. Er wordt gebruik gemaakt van officiële meteogegevens van het KNMI.

Uitbreiding

Roel Hellemons, algemeen directeur Eindhoven Airport: “Eindhoven Airport houdt omwonenden graag goed op de hoogte. Dat vinden wij belangrijk en daarin investeren wij. Zo hebben we de BurenApp uitgebreid met de baan- en routeverwachting van burgerluchtverkeer. Hierdoor kunnen omwonenden vooraf zien wat er aan civiel vliegverkeer wordt verwacht bij hen in de buurt. Wij zien dit als een belangrijke stap in het nog beter informeren van onze buren.”

App

De app werd op 1 mei al gelanceerd. Met die eerste versie konden omwonenden al de actuele lokale vliegbewegingen en -richtingen volgen. Verder geeft de BurenApp een toelichting op geluid en luchtkwaliteit en worden er andere praktische zaken die te maken hebben met vliegen uitgelegd. de vliegbasis hoopt dat meer informatie bijdraagt aan meer begrip.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close