fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

‘El Al test non-stop vlucht naar Australië’

De Israëlische carrier El Al test in 2020 of het haalbaar is om non-stop vluchten uit te voeren naar Australië. De vlucht moet zestien tot zeventien uur duren, melden Israëlische media.

Melbourne

El Al deed de plannen uit de doeken bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. De vlucht van Tel Aviv naar Melbourne moet in 2020 uitgevoerd worden met een Boeing 787-9. Israël en Australië zijn op dit moment niet rechtstreeks met elkaar verbonden, reizigers moeten in Azië overstappen.

Langste vluchten

Als de vlucht daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden, is het gelijk één van de langste rechtstreekse vluchten ter wereld. De heenvlucht naar Melbourne moet 16 uur en 45 minuten gaan duren, de terugvlucht is een uur langer. De afstand tussen beide steden bedraagt ruim 13.700 kilometer. Ook Emirates, Singapore Airlines en Qantas voeren non-stop vluchten van een soortgelijke lengte uit.

787-9

Op de route wil El Al de 787-9 Dreamliner inzetten. In de toestellen is ruimte voor 282 passagiers in drie klassen. In de businessclass staan 32 stoelen in een 1-2-1 opstelling. De premium economyclass heeft een 2-3-2 opstelling met ruimte voor 28 passagiers. In de economyclass zitten 222 reizigers in een 3-3-3 opstelling.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button