737 MAXNieuwsProfessional

‘FAA zal 737 MAX voortaan zelf certificeren’

De Federal Aviation Administration zal voortaan zelf de nieuwe varianten van de 737 MAX-toestellen certificeren. Dat heeft de autoriteit deze week aan Boeing laten weten, meldt persbureau Reuters. Voorheen voerde de vliegtuigbouwer zelf een deel van de certificering uit.

Certificering

In de brief die aan Boeing werd verstuurd is te lezen dat de FAA ‘heeft vastgesteld dat het algemeen belang en de veiligheid in de commerciële luchtvaart vereisen dat de FAA de bevoegdheid behoudt om luchtwaardigheidscertificaten af te geven voor alle 737 MAX-vliegtuigen’.

Autoriteit

De FAA wil deze autoriteit behouden totdat Boeing ‘volledig functionele kwaliteitscontrole en verificatieprocessen heeft’ en totdat alle procedures aan de wettelijke normen voldoen.

Boeing

In een reactie zegt Boeing de leiding van de FAA en wereldwijde toezichthouders te blijven volgen: “Zij zullen bepalen wanneer de vloot en trainingsvereisten zijn gecertificeerd, zodat de MAX weer veilig kan worden gebruikt.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close