fbpx
AirlinesIncidentenNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

Flydubai past pilotentraining aan na crash met 737

Low-cost carrier Flydubai heeft de training voor de piloten aangepast na het fatale ongeluk met een Boeing 737 in Rostov aan de Don. Dat meldt de airline in een reactie op het Russische onderzoeksrapport naar de crash.

Ongeluk

Bij het ongeluk in het Russische Rostov aan de Don kwamen in maart 2016 alle 62 inzittenden van een Boeing 737-800 om het leven. Het toestel crashte na een mislukte go-around vlakbij de luchthaven. Dinsdag concludeerde het Russische Interstate Aviation Committee dat fouten van de vliegers tot de crash leidden.

Go-around

Volgens het onderzoeksteam hield de gezagvoerder er onder andere geen rekening mee dat na een eerste go-around nog een tweede poging nodig kon zijn. Bij die tweede poging ging het uiteindelijk mis. Ook was de situational awareness onvoldoende en wist de piloot niet goed waar het toestel zich bevond.

Training aangepast

Flydubai stelt in een verklaring dat de training van de vliegers aangepast is. Er is nu in de simulator en in de theorielessen onder andere meer aandacht voor situational awareness en ‘spatial disorientation’. “Alle piloten zijn getraind op deze vaardigheden, die meer bieden dan de regelgevers vereisen”, stelt ceo Ghaith Al Ghaith.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button