fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

‘India wil groot deel miljoenenschuld Air India kwijtschelden’

De Indiase regering overweegt om een groot deel van de schuld van Air India, kwijt te schelden. Door dat te doen wil de regering potentiële overnamekandidaten voor de airline verleiden om te bieden, meldt persbureau Bloomberg.

Verkoop

Air India is nu nog eigendom van de staat, maar de regering wil de verlieslijdende airline op eigen benen laten staan. Pogingen om de maatschappij te verkopen, liepen tot nu toe op niets uit. De airline heeft een schuld van 800 miljard Indiase roepies (10 miljard euro).

Minder schulden

Door 500 miljard roepies (6,3 miljard euro) van die schuld kwijt te schelden, wil de regering het perspectief van Air India rooskleuriger maken, stelt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Potentiële overnamekandidaten hoeven dan nog ‘maar’ 300 miljard roepies (3,8 miljard euro) aan schulden terug te betalen.

Geldproblemen

De laatste keer dat Air India zwarte cijfers schreef, is al meer dan een decennium geleden. De laatste jaren komt de airline vaak financieel in het nieuws. Zo weigerde een aantal vliegvelden in augustus nog om kerosine te leveren aan de maatschappij, omdat openstaande rekeningen niet betaald werden. Ook werd in het verleden het personeel niet altijd op tijd betaald.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button