AirlinesBoeingCargoLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa Cargo zet laatst gebouwde MD-11 aan de kant

Lufthansa Cargo heeft opnieuw afscheid genomen van een MD-11. Het 18 jaar oude vrachttoestel was de laatste MD-11 die in 2001 van de productielijn rolde. De MD-11’s zijn bij Lufthansa niet meer nodig.

Laatste vlucht

Het bewuste toestel, met registratie D-ALCN, voerde dinsdag de allerlaatste vlucht uit. Die ging van Frankfurt naar Victorville in de Verenigde Staten, waar het vliegtuig op het vliegtuigkerkhof gestald wordt. De laatste commerciële vlucht was volgens Flightradar24 op 31 oktober al.

Laatst gebouwde toestel

De MD-11 was in januari 2001 het laatste exemplaar dat gebouwd werd van het type. Tien jaar eerder, in 1991 werd de eerste MD-11 geproduceerd. Vliegtuigbouwer McDonnell Douglas bouwde 199 exemplaren.

Vloot

Op dit moment vliegt het iconische toestel nog bij een handvol maatschappijen. Passagiers worden er al sinds 2014 niet meer mee vervoerd, toen voerde KLM de laatste passagiersvlucht uit. Bij Lufthansa vliegen na het vertrek van de D-ALCN nog negen MD-11’s als vrachttoestel.

In 2020 moeten alle driemotorige toestellen de vloot van Lufthansa verlaten hebben. Ze worden vervangen door de Boeing 777, die zuiniger is

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close