fbpx
AirlinesBoeingCargoLiefhebberNieuwsVliegtuigen

Lufthansa Cargo zet laatst gebouwde MD-11 aan de kant

Lufthansa Cargo heeft opnieuw afscheid genomen van een MD-11. Het 18 jaar oude vrachttoestel was de laatste MD-11 die in 2001 van de productielijn rolde. De MD-11’s zijn bij Lufthansa niet meer nodig.

Laatste vlucht

Het bewuste toestel, met registratie D-ALCN, voerde dinsdag de allerlaatste vlucht uit. Die ging van Frankfurt naar Victorville in de Verenigde Staten, waar het vliegtuig op het vliegtuigkerkhof gestald wordt. De laatste commerciële vlucht was volgens Flightradar24 op 31 oktober al.

Laatst gebouwde toestel

De MD-11 was in januari 2001 het laatste exemplaar dat gebouwd werd van het type. Tien jaar eerder, in 1991 werd de eerste MD-11 geproduceerd. Vliegtuigbouwer McDonnell Douglas bouwde 199 exemplaren.

Vloot

Op dit moment vliegt het iconische toestel nog bij een handvol maatschappijen. Passagiers worden er al sinds 2014 niet meer mee vervoerd, toen voerde KLM de laatste passagiersvlucht uit. Bij Lufthansa vliegen na het vertrek van de D-ALCN nog negen MD-11’s als vrachttoestel.

In 2020 moeten alle driemotorige toestellen de vloot van Lufthansa verlaten hebben. Ze worden vervangen door de Boeing 777, die zuiniger is

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button