fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘Minister: Alitalia krijgt geen extra tijd voor reddingsplan’

Alitalia krijgt geen extra tijd voor het indienen van een reddingsplan van investeerders. Dat zei de Italiaanse minister van economie tegen de Italiaanse TV-zender Rete 4.

Opties

De regering overweegt de volgende stappen voor de maatschappij nadat de voortgang van het reddingsplan is vastgelopen, maar verwacht niet dat het bedrijf in delen moet worden verkocht. “We evalueren de verschillende opties, maar het uit elkaar halen en verkopen van verschillende delen valt hier niet onder”, aldus minister Stefano Patuanell.

Onderzoek

Ondertussen is de Europese Commissie een onderzoek gestart naar de eerdere staatslening. De Commissie wil weten of het staatssteun is en heeft al contact opgenomen met de Italiaanse autoriteiten over plannen voor nieuwe financiering voor Alitalia.

Investeerders

De Italiaanse maatschappij vroeg in mei 2017 faillissement aan en twee en een half jaar later is er nog geen oplossing. Even was er het plan van infrastructuurbedrijf Atlantia, één van de potentiële investeerders, om het bedrijf een doorstart te laten maken. Het consortium, geleid door de Italiaanse spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato, zou tegen 21 november een plan voor Alitalia presenteren. Maar het bedrijf ziet ervan af een belang te nemen in de failliete maatschappij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button