FailissementNieuwsProfessional

‘Minister: Alitalia krijgt geen extra tijd voor reddingsplan’

Alitalia krijgt geen extra tijd voor het indienen van een reddingsplan van investeerders. Dat zei de Italiaanse minister van economie tegen de Italiaanse TV-zender Rete 4.

Opties

De regering overweegt de volgende stappen voor de maatschappij nadat de voortgang van het reddingsplan is vastgelopen, maar verwacht niet dat het bedrijf in delen moet worden verkocht. “We evalueren de verschillende opties, maar het uit elkaar halen en verkopen van verschillende delen valt hier niet onder”, aldus minister Stefano Patuanell.

Onderzoek

Ondertussen is de Europese Commissie een onderzoek gestart naar de eerdere staatslening. De Commissie wil weten of het staatssteun is en heeft al contact opgenomen met de Italiaanse autoriteiten over plannen voor nieuwe financiering voor Alitalia.

Investeerders

De Italiaanse maatschappij vroeg in mei 2017 faillissement aan en twee en een half jaar later is er nog geen oplossing. Even was er het plan van infrastructuurbedrijf Atlantia, één van de potentiële investeerders, om het bedrijf een doorstart te laten maken. Het consortium, geleid door de Italiaanse spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato, zou tegen 21 november een plan voor Alitalia presenteren. Maar het bedrijf ziet ervan af een belang te nemen in de failliete maatschappij.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close