fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuws

Norwegian stopt met long-haul vanuit Kopenhagen en Stockholm

Norwegian snijdt vanaf het zomerseizoen in het long-haul netwerk vanuit Scandinaviƫ. Vanaf eind maart worden er geen long-haul vluchten meer uitgevoerd vanuit Stockholm en Kopenhagen, maakte het bedrijf vandaag bekend.

Op dit moment vliegt Norwegian vanuit Kopenhagen en Stockholm naar Bangkok, Buenos Aires en vijf bestemmingen in de Verenigde Staten. Deze routes worden met de aanvang van het zomerseizoen geschrapt.

Oslo

De vluchten vanuit Oslo naar de Verenigde Staten gaan voorlopig wel door. Vanuit Oslo vliegt Norwegian op New York, Los Angeles, Orlando en Boston. Ook Buenos Aires wordt bediend, dat blijft voorlopig zo. Wat er met de vluchten naar Bangkok en Krabi in Thailand gebeurt, is nog onduidelijk. Norwegian ‘overweegt’ die routes nog.

Onvoldoende vraag

De maatregelen worden genomen omdat er te weinig vraag is, stelt Norwegian. “ScandinaviĆ« is niet groot genoeg om long-haul vluchten vanuit Oslo, Stockholm en Kopenhagen te onderhouden”, zegt Matthew Wood, senior vice president Commercial bij de airline. Ook de problemen met de motoren van de 787’s spelen een rol bij het besluit.

Meer vraag vanuit West-Europa

Tegelijkertijd neemt de vraag naar tickets vanuit steden als Parijs en Barcelona naar de Verenigde Staten wel toe. Daarom worden op die routes extra vluchten ingepland. Met nieuwe routes vanuit West-Europa wil Norwegian ook meer klanten aanspreken.

Financieel zwaar weer

Norwegian verkeert de laatste jaren in financieel zwaar weer, nadat eerder aan de groei geen eind leek te komen. Vorig jaar leed de airline een verlies van 149 miljoen euro. De afgelopen maanden werden al diverse vliegtuigen verkocht om schulden te dempen en te zorgen dat er voldoende geld is om te blijven vliegen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button