fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Rapport: 737 Flydubai crashte door fouten van piloten

De crash van een 737 van Flydubai in 2016 bij het Russische Rostov aan de Don is veroorzaakt door fouten van de piloten. Dit concludeert het Russische Interstate Aviation Committee dat de crash onderzocht.

Geen overlevenden

De Boeing 737-800 van Flydubai crashte op 19 maart 2016 in slecht weer vlakbij het vliegveld van Rostov aan de Don, waar het toestel naar op weg was. Voor de crash voerde de piloten twee go-arounds uit. Bij de crash kwamen alle 62 inzittenden van de Boeing om het leven.

Piloten

Het Interstate Aviation Committee constateerde in de weken na de crash dat het toestel met 600 kilometer per uur op het aardoppervlak klapte. In het tussentijdse rapport werd de schuld van de crash al bij de piloten gelegd.

Fouten

In het definitieve onderzoeksrapport wordt ook weer een pilot error aangeduid als oorzaak van de crash. Volgens de onderzoekers was de pilot in command onder andere niet voorbereid op de mogelijkheid van een tweede go-around, die wel noodzakelijk bleek.

Ook was de communicatie tussen beide vliegers onvoldoende en kan de vermoeidheid bij de vliegers een rol gespeeld hebben. Tijdens de crash vlogen de vliegers al zes uur achter elkaar, waarvan 2 uur met een verhoogde workload.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button