777XBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Romp Boeing 777X breekt doormidden bij test’

Bij een stresstest van een Boeing 777X is op 5 september een rompdeel van het toestel door midden gebroken. Dit meldt The Seattle Times woensdag. Eerder brak Boeing een test af nadat een vrachtdeur van het nieuwe toestel opensprong.

Test

Het incident met het rompdeel vond volgens de Seattle Times plaats aan het einde van een testdag waarbij de sterkte van het vliegtuig getest werd. Het testvliegtuig is na het incident afgeschreven.

Druk

Toen de vleugels van het vliegtuig opwaarts gebogen werden en de romp in de tegengestelde richting gebogen werd, werd de druk in de cabine verhoogd boven het normale niveau. Door de druk en de krachten die op het vliegtuig uitgeoefend werden, scheurde de romp. Door de explosie vloog een passagiersdeur uit het toestel.

Op een foto van de Seattle Times is zichtbaar dat de romp van het vliegtuig gescheurd is.

Bijna voltooid

Volgens de krant was er ook nog enigszins goed nieuws voor Boeing. Omdat de vereisten voor certificatie voor 99 procent gehaald waren toen het incident plaatsvond, hoeft de test zeer waarschijnlijk niet opnieuw gedaan te worden.

Geen vertragingen

Een woordvoerder van de vliegtuigbouwer stelt tegenover de krant dat het incident geen grote gevolgen heeft voor het ontwerp van het toestel of de eerste vlucht. Die eerste vlucht moet in 2020 plaatsvinden. In 2021 moet het eerste toestel afgeleverd worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close