737 MAXAirlinesIncidentenNieuwsProfessional

‘Ryanair verwacht maximaal tien 737 MAX’s door nieuwe problemen’

Voor de Ierse low-cost carrier Ryanair dreigt de aflevering van de 737 MAX verder vertraging op te lopen. Naast de problemen die Boeing met de vliegveiligheid van het toestel heeft, zijn de toestellen voor Ryanair extra complex.

Speciale versie

Volgens websites AeroTelegraph en The Air Current zit de complexiteit voor Ryanair vooral in de speciale versie die Boeing voor de carrier ontwikkelt. In de 737 MAX 200 passen 200 passagiers, acht meer dan in de standaardversie die Boeing ontwikkelt.

Ruimte besparen

Doordat er acht stoelen meer in het toestel geplaatst worden, wordt er op andere manieren ruimte bespaard. Zo zullen de stoelen van het type ‘slimline’ zijn, oftewel stoelen met zeer dunne rugleuningen. Ook de toiletten zullen kleiner en krapper zijn, waarvan er twee achter in het toestel geplaatst zullen worden en één voorin het vliegtuig.

Extra nooduitgang

Voor de extra passagiers is onder andere een extra nooduitgang op de vleugel nodig. Volgens AeroTelegraph en The Air Current zitten daar op dit moment de problemen. In een brief aan het personeel stelt operations director Neal McMahon dat er een ‘design issue’ is met de tweede nooduitgang.

Minder toestellen

Door de problemen verwacht Ryanair minder 737 MAX’s in ontvangst te kunnen nemen. Waar de carrier eerst rekende op twintig toestellen, worden dat er nu tien, schrijven beide media. Het eerste toestel wordt “eind april of begin mei” verwacht, stelt The Air Current.

Bases dicht

De vertragingen kunnen ook gevolgen hebben voor het personeel. In de brief schrijft McMahon ook dat twee extra bases gesloten moeten worden en dat op andere luchthavens de capaciteit omlaag gaat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close