fbpx
AirbusHelikoptersMilitairNieuwsProfessional

Duitsland neemt nieuwe NH-90 voorlopig niet in gebruik

De Duitse marine laat een nieuwe NH-90 helikopter nog niet vliegen. Bij het toestel zijn teveel onduidelijkheden geconstateerd in de technische handleidingen, meldt het Duitse ministerie van defensie.

Testen

De NH 90 wordt bij de marine geïntroduceerd als opvolger van de Lynx. Het eerste toestel werd eind oktober overgedragen door Airbus Helicopters. Met dit toestel wordt getest of aan alle gestelde voorwaarden voldaan is. Bij inspecties zijn volgens de Duitsers meer dan 150 onduidelijkheden aan het licht gekomen.

Niet veilig genoeg

Door de onduidelijkheden in de technische handleidingen is de helikopter niet veilig genoeg, stelt het ministerie van defensie. “De technische informatie is essentieel voor een veilige operatie met het toestel”, schrijft de organisatie. Omdat aan die voorwaarde niet voldaan wordt, vliegt het toestel voorlopig niet.

Gebreken

Volgens het ministerie is onder andere onduidelijk welk vet gebruikt moet worden om delen van de helikopter te smeren. Ook ontbreken delen van een onderhoudshandleiding

Geen gevolgen

Bouwer Airbus heeft inmiddels toegezegd de fouten in de documentatie te zullen herstellen. Voor de ingebruikname van de NH-90 er zijn geen verdere consequenties, verwacht het ministerie. De toestellen worden pas vanaf 2023 afgeleverd.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button