AirbusHelikopterMilitairNieuwsProfessional

Duitsland neemt nieuwe NH-90 voorlopig niet in gebruik

De Duitse marine laat een nieuwe NH-90 helikopter nog niet vliegen. Bij het toestel zijn teveel onduidelijkheden geconstateerd in de technische handleidingen, meldt het Duitse ministerie van defensie.

Testen

De NH 90 wordt bij de marine geïntroduceerd als opvolger van de Lynx. Het eerste toestel werd eind oktober overgedragen door Airbus Helicopters. Met dit toestel wordt getest of aan alle gestelde voorwaarden voldaan is. Bij inspecties zijn volgens de Duitsers meer dan 150 onduidelijkheden aan het licht gekomen.

Niet veilig genoeg

Door de onduidelijkheden in de technische handleidingen is de helikopter niet veilig genoeg, stelt het ministerie van defensie. “De technische informatie is essentieel voor een veilige operatie met het toestel”, schrijft de organisatie. Omdat aan die voorwaarde niet voldaan wordt, vliegt het toestel voorlopig niet.

Gebreken

Volgens het ministerie is onder andere onduidelijk welk vet gebruikt moet worden om delen van de helikopter te smeren. Ook ontbreken delen van een onderhoudshandleiding

Geen gevolgen

Bouwer Airbus heeft inmiddels toegezegd de fouten in de documentatie te zullen herstellen. Voor de ingebruikname van de NH-90 er zijn geen verdere consequenties, verwacht het ministerie. De toestellen worden pas vanaf 2023 afgeleverd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/