AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

‘FAA eist snelle aanpassingen in motoren van A320neo’s’

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wil dat luchtvaartmaatschappijen die de A320neo gebruiken met motoren van Pratt & Whitney, de motoren laten aanpassen. De aanpassing moet op korte termijn gebeuren. Dat stelt de organisatie volgens FlightGlobal voor in een nieuw airworthiness directive (AD).

Fanblades

De aanpassing moet er volgens FlightGlobal voor zorgen dat de fanblades in de PW1100G-motoren niet afbreken. De blades in de zogeheten low pressure turbine (LPT) gaven al eerder problemen. Onder andere de Indiase luchtvaartautoriteit nam al maatregelen.

Uitvallende motoren

Als het probleem niet wordt aangepakt, kunnen de motoren tijdens de vlucht uitvallen. Ook waarschuwt de FAA voor het verliezen van motorvermogen.

Vervanging

Volgens FlightGlobal moeten de fanblades binnen drie tot negen maanden vervangen worden, afhankelijk van het serienummer van de motoren. De aanwijzing moet in december van kracht worden.

Andere autoriteiten

Volgens de FAA vliegen er op dit moment geen Amerikaanse airlines met de bewuste motor van Pratt & Whitney. Dat betekent echter niet dat de aanwijzing geen gevolgen kan hebben, meestal nemen luchtvaartautoriteiten elkaars opdrachten over. In bijvoorbeeld India en Europa worden de motoren wel ingezet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close