fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

Fastjet zoekt kopers voor Zimbabwaanse maatschappij

De Afrikaanse Fastjet Group wil dochtermaatschappij Fastjet Zimbabwe verkopen. Daarmee moet de financiële positie van het bedrijf verbeterd worden. De verkoop moet 8 miljoen dollar opleveren.

Verlies

De Fastjet Group heeft op dit moment twee airlines; één in Mozambique en één in Zimbabwe. Door onzekerheden in de Zimbabwaanse markt verwacht het bedrijf dit jaar een verlies te moeten noteren van 7 à 8 miljoen dollar.

8 miljoen dollar

Met de verkoop van Fastjet Zimbabwe moet een bedrag van 8 miljoen dollar opgehaald worden. Eén van de aandeelhouders in de Fastjet Group, Solenta Aviation, wil een consortium leiden dat de Fastjet Zimbabwe moet kopen.

Winstgevende maatschappijen

De laatste jaren kwam Fastjet veel in het nieuws door financiële tegenslagen. De moedermaatschappij stelt nu dat het streven is om alleen dochtermaatschappijen te bezitten die financieel gezond zijn en geld opleveren. Hiermee moeten opstartkosten en verliezen voorkomen worden.

Fastjet Tanzania

Eerder deze week werd duidelijk dat Fastjet Tanzania, een voormalige dochtermaatschappij van Fastjet, door een Tanzaniaanse rechter failliet verklaard is. De maatschappij stond sinds november vorig jaar los van de Fastjet groep, stelt het moederbedrijf.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button