AirbusIncidentenLiefhebberNieuws

‘Vliegtuig Airbus verliest onderdeel tijdens testvlucht’

Een vliegtuig van Airbus heeft bij een testvlucht in de buurt van Toulouse een onderdeel verloren. Volgens Franse media belandde het onderdeel in de tuin van een huis in het plaatsje Daux.

Onderdeel

Het incident vond volgens de krant La Dépêche du Midi plaats op 19 november. Toen de bewoners van het huis thuiskwamen, vonden ze een onderdeel van een vliegtuig. Het onderdeel had volgens de krant een afmeting van 1 meter bij 50 centimeter. Om wat voor onderdeel het gaat, is niet duidelijk.

Airbus

Op het onderdeel stond de naam van de Frans-Duitse vliegtuigbouwer geschreven. Tegenover La Dépêche du Midi bevestigt Airbus dat het onderdeel van een Airbus-toestel afkomstig is.

De vliegtuigbouwer laat aan de website France.info weten dat het bewuste toestel nog geen commerciële registratie had. Ook de Franse luchtvaartautoriteit doet een onderzoek.

Testvluchten

Het plaatsje Daux ligt op ongeveer tien kilometer afstand van de luchthaven van Toulouse, waar Airbus onder andere de A350 en A380 bouwt. Vanaf het vliegveld worden dagelijks veel testvluchten uitgevoerd. Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat dit ook op 19 november

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close