AirlinesNieuwsOpmerkelijk

Emirates breekt record met speciale A380 vlucht

Voor het ‘jaar van de tolerantie’ voert Emirates vrijdag een rondvlucht uit boven de Verenigde Arabische Emiraten. Een speciaal beschilderde Airbus A380 vliegt op lage hoogte langs belangrijke steden in het land. Aan boord van het toestel zitten mensen met 145 nationaliteiten, waarmee Emirates een wereldrecord heeft gevestigd.

Vlucht

Tijdens de vlucht vloog de A380 laag over Um Al Quwain, Ras Al Kaimah, Fujairah, Abu Dhabi en Dubai. Hiermee viert de luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen “De multiculturele boodschap van de Verenigde Arabische Emiraten”.

Record

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten konden zich aanmelden voor de vlucht, vervolgens werden er zo veel mogelijk verschillende nationaliteiten uitgekozen. Emirates hoopte 75 nationaliteiten te halen, dit werd uiteindelijk ruim overschreden.

Bestemmingen

De speciaal beschilderde A380 zal de komende maanden worden ingezet naar de A380 bestemmingen van Emirates. Het toestel zal ook Schiphol aandoen. Emirates heeft relatief veel vliegtuigen in een speciaal jasje gestoken, de meeste hiervan staan in het teken van de aanstaande wereldtentoonstelling die in Dubai wordt gehouden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close