fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsPiloten en CrewProfessional

‘Hong Kong Airlines kan salarissen niet meer betalen’

Hong Kong Airlines heeft dusdanige financiële problemen een deel van het personeel niet op tijd betaald kan worden. Dat heeft de maatschappij donderdag laten weten, schrijft de South China Morning Post.

December

Volgens de krant krijgt een deel van het personeel het salaris over november pas in de eerste week van december. Medewerkers die buiten Hongkong werken en het cabinepersoneel wordt wel op tijd betaald. Naar schatting 1600 personeelsleden krijgen hun salaris later. In totaal werken zo’n 3500 mensen bij het bedrijf.

Onrustig

In een interne memo, dat ingezien is door de krant, stelt de airline dat de sociale onrust in Hongkong de oorzaak is van de late betaling. “Doordat november ook in het laagseizoen valt, is onze omzet significant afgenomen, wat ook gevolgen heeft voor de payroll”, schrijft de maatschappij.

Problemen

Hong Kong Airlines is niet de enige maatschappij die te maken heeft met problemen. Eerder in november stelde Cathay Pacific de winstverwachting al naar beneden bij door de problemen. Bij Hong Kong Airlines staat een kwart van de vloot aan de grond door de teruggelopen vraag naar tickets.

Onbetaald verlof

De Hongkongse Air Licensing Transport Authority greep eind oktober in bij de maatschappij, in een poging om de cashflow te verbeteren. Om dat te doen werden medewerkers onder andere op onbetaald verlof gestuurd. De autoriteit heeft de mogelijkheid om maatschappijen te schorsen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button