NieuwsRoutes

Hong Kong Airlines stopt met lange vluchten

Hong Kong Airlines stopt per februari 2020 met lange vluchten. Vanaf 10 februari zal de luchtvaartmaatschappij haar enige overgebleven langeafstandsvlucht naar Vancouver niet meer uitvoeren. Het bedrijf ervaart zware financiële problemen, zo zouden bijvoorbeeld de salarissen van het personeel niet meer betaald kunnen worden.

Routes

Hong Kong Airlines voerde tot kort geleden verschillende lange vluchten uit. De maatschappij was actief op routes naar Noord-Amerika en Oceanië. Ook in het regionale netwerk wordt gesneden. De routes naar Ho Chi Minh stad in Vietnam en Tianjin in China zullen in februari eveneens verdwijnen.

Problemen

Hong Kong Airlines is niet de enige maatschappij die te maken heeft met financiële problemen. Eerder in november stelde Cathay Pacific de winstverwachting al naar beneden bij door een tegenvallend hoogseizoen. Bij Hong Kong Airlines staat een kwart van de vloot aan de grond door de teruggelopen vraag naar tickets.

Onbetaald verlof

De Hongkongse Air Licensing Transport Authority greep eind oktober in bij de maatschappij, in een poging om de cashflow te verbeteren. Om dat te doen werden medewerkers onder andere op onbetaald verlof gestuurd. De autoriteit heeft de mogelijkheid om maatschappijen te schorsen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/