fbpx
KLMNieuwsNL Nieuws

KLM vlucht keert terug door vulkaanuitbarsting

Een KLM vlucht van Amsterdam naar Mexico-Stad is boven Canada teruggekeerd naar Schiphol. Door een vulkaanuitbarsting kon vlucht KL 685 niet doorvliegen naar de eindbestemming. Aangezien de Boeing 747-400 combi, naast 257 passagiers, ook 24 paarden vervoerde, besloot de bemanning rechtsomkeert te maken. Het toestel is vrijdag omstreeks 02:30 uur geland op Schiphol.

Paarden

Het besluit om naar Nederland terug te keren in plaats van landen op een lokale luchthaven heeft voor een deel te maken met de paarden die zich aan boord van het toestel bevonden. De meeste luchthavens hebben geen mogelijkheid om paarden op te vangen waardoor dit een gecompliceerde operatie zou worden.

Visa

Een ander argument dat werd aangedragen was het feit dat de reizigers niet over het benodigde eTA of ESTA beschikten om te worden toegelaten in Canada of de Verenigde Staten.

Passagiers

KLM heeft desgevraagd aan Up laten weten dat de passagiers zijn ondergebracht in hotels rond Schiphol. Er wordt gekeken hoe zij zo snel mogelijk alsnog naar Mexico-Stad kunnen worden gebracht. De KLM vlucht van vrijdag naar Mexico-Stad is geannuleerd. Wanneer vluchten weer volgens regulier schema zullen vliegen is afhankelijk van de situatie rond vulkaan Popocatépetl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button