InnovatieNieuws

Nieuwe luchthaven berlijn open in najaar 2020

De nieuwe luchthaven van Berlijn, Brandenburg Airport, moet op 31 oktober 2020 haar deuren officieel openen, zo heeft de luchthaven op vrijdag bekendgemaakt. Mocht de luchthaven daadwerkelijk in 2020 haar deuren openen, dan is de totale bouw negen jaar vertraagd geweest.

Veiligheid

Eerder dit jaar berichtte verschillende Duitse media nog dat de geplande opening in oktober 2020 niet haalbaar zou zijn. Dit was op basis van een rapport van de onderzoeksgroep TÜV Rheinland, waarin 11.581 defecten werden gemeld. 9407 defecten zouden worden geclassificeerd als ‘serieuze tekortkomingen’.

Opening

Of de opening in oktober haalbaar is wordt door sommigen in twijfel getrokken. Daarnaast zijn er ook stemmen die de luchthaven voor de opening willen verbouwen, of zelfs helemaal laten slopen en herbouwen. De huidige luchthaven, die in 2011 open had moeten gaan, zou al verouderd zijn.

Tegel

De discussie over de toekomst van luchthaven Tegel draait door de nieuwe openingsdatum van Brandenburg op volle toeren door. Er zijn veel maatschappijen die graag gebruik blijven maken van het centraler gelegen Tegel, hier zijn de omwonenden echter niet enthousiast over. Van de eerder al gesloten luchthaven Tempelhof, in hartje centrum van Berlijn, is een stadspark en museum gemaakt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close