fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

‘Onderzoek naar samenwerking Malaysia Airlines en Singapore Airlines’

De Singaporese mededingingsautoriteit, CCCS, onderzoekt de aangekondigde samenwerking tussen Malaysia Airlines en Singapore Airlines. Het onderzoek is voornamelijk gericht op de vraag of er door de samenwerking van de twee maatschappijen een monopolie ontstaat op vluchten tussen Singapore en Maleisië.

Samenwerking

De twee maatschappijen willen samenwerken op het gebied van onder andere vliegschema’s, marketing en ticketprijzen op vluchten tussen zowel Singapore en Maleisië als op vluchten naar bijvoorbeeld Europa. De maatschappijen willen op deze manier een sterkere positie veroveren tussen de vele prijsvechters in de regio.

Concurrentie

Terwijl het lijkt alsof er veel concurrentie is tussen Kuala Lumpur en Singapore, is dit niet geheel het geval. Naast Malaysia Airlines en Singapore Airlines wordt de route ook uitgevoerd door SilkAir, Firefly, Scoot, Air Asia, Malindo en Jetstar Asia. Van deze maatschappijen zijn SilkAir en Scoot allebei eigendom van Singapore Airlines. Firefly is eigendom van Malaysia Airlines.

Onderzoek

Of er uiteindelijk toestemming komt voor de uitgebreide samenwerking tussen de beide maatschappijen is vooralsnog onduidelijk. Aangezien Malaysia Airlines en Singapore Airlines meer dan de helft van de markt tussen Kuala Lumpur en Singapore in handen hebben is het mogelijk dat de CCCS de samenwerking verbiedt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button