AirbusNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

A319neo met PW1100G motoren krijgt certificering

Airbus heeft toestemming gekregen van de European Aviation Safety Agency (EASA) voor de A319neo met Pratt & Whitney PW1100G motoren.

Certificering

Hiermee voltooit de vliegtuigbouwer het hele type certifications-programma voor de A320neo familie: A320neo’s, A321neo’s en nu dus ook A319neo’s mogen worden uitgerust met PW1100G motoren of CFM Leap-1A motoren.

Leap-1A

In 2018 certificeerde EASA de A319 al met Leap-1A motoren. Voor de nieuwe certificering maakte het testtoestel MSN6464, dat ook voor de eerdere certificering werd gebruikt, 240 vlieguren, verdeeld over 40 vluchten. De levering moet begin 2020 starten. Er liggen momenteel orders voor 36 A319neo’s.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close