AirbusFrequente reizigerNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Airbus mag meer stoelen installeren in A350-1000

Airbus heeft toestemming gekregen van EASA om meer stoelen te installeren in de A350-1000. Het vliegtuig mocht eerst maximaal 440 stoelen bevatten; nu mag dat aantal worden verhoogd tot 480.

Rijen

Om 480 stoelen te kunnen plaatsen in het toestel zouden er rijen gemaakt moeten worden van tien stoelen en er moeten aanpassingen worden gedaan aan de nooduitgangen. Ook beschrijft de luchtvaartautoriteit dat in de voorste cabine maximaal 120 – 124 stoelen geplaatst kunnen worden, 170 – 180 in de middelste cabine en 180 – 190 in de achterste ruimte.

Uitgang

Verder moeten er voortaan minimaal negen crewleden aan boord zijn en er moet bij elke Type-A+ uitgang een medewerker worden gestationeerd. Deze uitgang bevat twee banen op de evacuatieglijbaan. Op de A350-900 heeft Airbus ook dit soort uitgangen gebruikt, waardoor in dat toestel 460 stoelen geplaatst mochten worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button