AirbusAirlinesLiefhebberOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Airbus viert honderdste A220

Airbus heeft de honderdste A220 geproduceerd en viert dat samen met airBaltic, waarvoor het toestel werd gemaakt.

Launch

De A220-300 voor de Letse maatschappij is geconfigureerd met 149 stoelen. AirBaltic was tevens de launch customer van het -300 type. Swiss was de launch operator van de -100 variant.

Grootste klant

De eerste A220-300 voor airBaltic werd in november 2016 geleverd. Sindsdien heeft de maatschappij 50 toestellen van dit type besteld, waarvan airBaltic er momenteel 20 in de vloot heeft. Hiermee is het de grootste Europese A220-klant.

Uren

AirBaltic heeft al meer dan vier miljoen passagiers vervoerd met de A220-300, wat erop neerkomt dat elke tweede passagier met het toestel vliegt, aldus de maatschappij. Meer dan 40.000 vluchten zijn al met het type uitgevoerd en in totaal is er zo’n 100.000 uur mee gevlogen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/