NieuwsOpmerkelijkVliegvelden

Bom uit Tweede Wereldoorlog gevonden op vliegveld Berlijn Schönefeld

Op de Duitse luchthaven Berlijn Schönefeld is een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze is in de nacht van vrijdag op zaterdag onschadelijk gemaakt.

Vondst

De bom werd vrijdagmiddag rond 12.20 uur gevonden in de buurt van gebouw H21. In dit gebouw zit onder andere een gedeelte van de Duitse politie en het is vlakbij een taxibaan.

Bom

Het explosief werd ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden. Na de ontdekking werden de vluchtoperaties onmiddellijk gestopt. De bom bleek ver genoeg van de terminal en start- en landingsbaan verwijderd te zijn, dus een uur later werden de vluchten weer hervat. Om 2.30 uur ‘s nachts werd de bom onschadelijk gemaakt.

Frankfurt

Eerder dit jaar werd er een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden bij Frankfurt Airport. Ook die werd ontdekt tijdens bouwwerkzaamheden. Dit explosief lag op ongeveer 14 kilometer afstand van de luchthaven, waardoor 16.500 mensen moesten worden geëvacueerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close