DuurzaamheidOverig nieuwsProfessional

KLM zet in op elektriciteit

KLM heeft elektrische voertuigen en materieel voor de afhandeling van vliegtuigen in dienst genomen. Hiermee hoopt de maatschappij de emissies drastisch te verminderen.

Elektrisch

KLM toonde tijdens een werkbezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) 93 elektrische voertuigen voor de afhandeling van vliegtuigen, die recent zijn aangekocht. Hieronder zitten 28 elektrische laad- en losvoertuigen voor vliegtuigcontainers, 47 elektrische bagagetrekkers en 18 elektrische bagagebanden.

CO2

Op deze manier hoopt KLM 1,1 miljoen kilo CO2 te besparen op jaarbasis. “KLM heeft belangrijke stappen gezet om de luchtvaart steeds duurzamer te maken. Met de ingebruikname van 93 stuks afhandelings materieel is nu 60 procent van het totale afhandelings materieel van KLM elektrisch. Investeringen in vloot en materieel nemen we voor de lange termijn en vereisen een gezonde financiële positie van KLM. Het is daarbij heel belangrijk dat we duidelijkheid hebben over groeimogelijkheden op Schiphol en de positie van Lelystad”, zegt Erik Swelheim, CFO bij KLM.

Actieplan

De maatschappij wil met deze stap een concrete invulling geven aan de emissieloze luchthaven van het actieplan ‘slim én duurzaam’. Onlangs nam KLM daarvoor ook maatregelen op het gebied van vlootvernieuwing en de ontwikkeling van een eigen CO2-compensatieregeling.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close