IncidentenOverig nieuws

Doden en gewonden bij vliegtuigcrash Amerika

Bij een vliegtuigcrash in South Dakota zijn negen mensen om het leven gekomen en drie mensen gewond geraakt.

Crash

Het gaat om een Pilatus PC-12 met 12 mensen aan boord. Het toestel was vanaf de plaats Chamberlain in South Dakota vertrokken, op weg naar Idaho. Zaterdag rond 12 uur crashte het toestel.

Oorzaak

Onder de doden zijn twee kinderen en de piloot, melden lokale media. Mogelijk zou slecht weer de oorzaak zijn van de crash. Op het moment van de crash was er een stormwaarschuwing. De National Transportation Safety Board (NTSB) heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close