fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

‘Lufthansa start nieuwe airline’

Lufthansa is van plan een nieuwe maatschappij te starten voor long-haul vluchten. Die nieuwe airline zou dan de langeafstandsvluchten van Eurowings vervangen, waardoor laatstgenoemde alleen nog in Europa actief blijft. Dat meldt de Duitse nieuwswebsite Wirtschaftswoche.

Complex

De naam van de maatschappij zal in 2020 worden aangekondigd. Lufthansa vliegt sinds 2014 met Eurowings, maar de verre bestemmingen zijn niet rendabel genoeg. Onlangs zei Lufthansa groep nog dat de LCC minder complex moet worden. In de vloot moet op termijn nog slechts één toesteltype zijn en de focus moet worden verschoven naar de kernmarkten.

Samenwerking

Met een nieuwe airline hoopt Lufthansa ook de samenwerkingen met andere dochters te verbeteren. Verder denkt de groep dat er op langere vluchten nog steeds genoeg passagiers zijn te vinden die het niet erg vinden om minder comfort te hebben voor een betere prijs.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button