fbpx
AirlinesLiefhebberNieuwsVliegtuigen

SAS zegt gedag tegen 737-600

SAS Scandinavian Airlines heeft afscheid genomen van zijn laatste Boeing 737-600. Als enige Europese carrier vloog het nog met het type. Zaterdag was de laatste vlucht voor het toestel van SAS.

Vlucht

Het toestel vloog van Stockholm naar Oslo. Als eerbetoon maakte het vliegtuig een omweg via Kopenhagen, waar het laag over de landingsbaan vloog. Even later ‘tekende’ de piloten het getal 600 in de lucht. In totaal duurde de vlucht twee uur en acht minuten.

A318

De 737-600 is het antwoord van Boeing geweest op de Airbus A318, maar beide toestellen zijn echter geen groot succes geworden. Door het beperkte succes is de -600 de enige 737NG waarvoor geen winglet upgrade beschikbaar was. Terwijl de meeste maatschappijen kozen voor een grotere variant van de 737, was de -600 dankzij het grote vermogen wat dit toestel kon leveren ten opzichte van het gewicht, zeer geschikt voor vluchten van en naar kleine vliegvelden in Scandinavië.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button