AirbusFinancieelOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Airbus krijgt nog steeds subsidie voor bouw A350’

Vliegtuigbouwer Airbus ontvangt nog steeds subsidie voor de bouw van de A350. Deze conclusie trekt wereldhandelsorganisatie WTO volgens persbureau Reuters. De wereldhandelsorganisatie eiste vorig jaar dat de subsdies stopgezet werden.

Rapport

Volgens anonieme bronnen ontvangt Airbus via leningen nog subsidie voor de productie van het vliegtuigtype. Reuters stelt dat de WTO maandag een rapport uitbrengt waarin dat bevestigt wordt.

In mei vorig jaar eiste de WTO nog dat de subsidies stopgezet zouden worden. Airbus gaf toen aan te zullen voldoen aan de uitspraak van de organisatie.

Schade voor Boeing

In het rapport stelt de WTO volgens de bronnen wel dat Boeing minder schade geleden heeft door de subsidies die Airbus ontving. De schade die Boeing leed, bepaalde voor een groot deel de hoogte van de importheffingen die de Verenigde Staten mogen opleggen.

Onderzoek

Airbus is al jarenlang onderwerp van onderzoek door de WTO. Concurrent Boeing beschuldigde de Europese Unie er sinds 2004 van illegale staatssteun te verlenen aan Airbus. In oktober oordeelde de WTO dat de Verenigde Staten voor miljoenen aan importheffing mag leggen op Europese producten. Een zaak waarin de Europese Unie de Verenigde Staten beschuldigen van ongeoorloofde steun aan Boeing, loopt nog.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close