AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Hong Kong Airlines krijgt laatste kans van autoriteiten

Hong Kong Airlines moet binnen vijf dagen de financiën op orde krijgen. Als dat niet gebeurt, kan de maatschappij geschorst worden door de luchtvaartautoriteiten.

Financiële problemen

De maatschappij uit Hongkong verkeert al langere tijd in financiële problemen. Vorige week lekte uit dat de salarissen van het personeel niet meer op tijd betaald kunnen worden. Vanaf februari 2020 staakt de maatschappij een aantal long-haul vluchten, maar de vraag is nu of de airline dan nog wel bestaat.

Laatste kans

De Hongkongse Air Transport Licensing Authority (ATLA) geeft de maatschappij een laatste kans om financieel orde op zaken te stellen. Voor 7 december moet de airline zorgen voor nieuw geld. Die cashflow moet vervolgens ook volgehouden worden.

Licentie

Als Hong Kong Airlines er niet in slaagt om voldoende geld bij elkaar te krijgen, dreigt ATLA de vlieglicentie van de maatschappij te schorsen of zelfs in te trekken.

Financiële problemen

Hong Kong Airlines verkeert in financiële problemen door een teruggelopen vraag naar tickets. Dat wordt onder andere veroorzaakt door de onrust in Hongkong.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close