AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Italiaanse regering overlegt over lening van 400 miljoen voor Alitalia’

De Italiaanse regering komt maandagavond nog bij elkaar om te overleggen over de toekomst van Alitalia. Volgens persbureau Bloomberg wordt in dat overleg een nieuwe lening van 400 miljoen euro goedgekeurd.

Urgente maatregelen

De regering laat zelf weten dat het overleg gaat over “urgente maatregelen om de continuïteit van de diensten van Alitalia te waarborgen”. Rond 20.00 uur moet het overleg in Rome beginnen.

Nieuwe lening

De afgelopen dagen waren er al geruchten dat Alitalia opnieuw een lening van de regering krijgt, nadat half november een bindende deadline voor overnamebiedingen verliep. Bronnen melden aan Bloomberg dat er vanavond groen licht komt voor een nieuwe lening ter waarde van 400 miljoen euro.

Ontevreden

De lening is nodig nadat overnamekandidaten Atlantia en Ferrovie della Stato zich vlak voor de deadline terugtrokken uit het onderhandelingsproces. Zij waren ontevreden met de voortgang die geboekt was. Economieminister Patuanell liet vorige week nog weten dat Alitalia geen extra tijd zou krijgen voor het reddingsplan.

Verder onderhandelen

Ondanks die uitspraken lijkt het daar nu toch wel op. Als de lening van 400 miljoen euro toegekend wordt, kan de airline weer even vooruit. Zowel Atlantia als Ferrovie della Stato hebben eerder aangegeven wel verder te willen onderhandelen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close