AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Laatste lijnvlucht vanaf Berlijn Tegel in november 2020

Luchthaven Berlijn Tegel handelt op 8 november 2020 de laatste lijnvlucht af. Daarna moeten alle vluchten afgehandeld worden door luchthaven Berlijn Brandenburg, die een week eerder open gaat. Dit meldt de uitbater van de Berlijnse vliegvelden.

Oktober 2020

Luchthaven Brandenburg moet op 31 oktober 2020 open gaan, liet het vliegveld eind vorige week weten. De opening loopt dan negen jaar achter op schema, door vertragingen bij de bouw van het vliegveld.

Verplaatsing

Na de opening van Brandenburg handelt luchthaven Tegel nog acht dagen vluchten af. Op 8 november moet de laatste vlucht afgehandeld worden. In de acht dagen dat beide luchthavens open zijn, wordt in drie fases al het materieel van Tegel naar Brandenburg verplaatst.

1930

Vliegveld Tegel werd in 1930 gebouwd en is sinds 1948 in gebruik als luchthaven. In 2018 verwerkte het vliegveld 22 miljoen passagiers. Luchthaven Brandenburg moet 28 miljoen reizigers per jaar kunnen afhandelen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button