AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Laatste lijnvlucht vanaf Berlijn Tegel in november 2020

Luchthaven Berlijn Tegel handelt op 8 november 2020 de laatste lijnvlucht af. Daarna moeten alle vluchten afgehandeld worden door luchthaven Berlijn Brandenburg, die een week eerder open gaat. Dit meldt de uitbater van de Berlijnse vliegvelden.

Oktober 2020

Luchthaven Brandenburg moet op 31 oktober 2020 open gaan, liet het vliegveld eind vorige week weten. De opening loopt dan negen jaar achter op schema, door vertragingen bij de bouw van het vliegveld.

Verplaatsing

Na de opening van Brandenburg handelt luchthaven Tegel nog acht dagen vluchten af. Op 8 november moet de laatste vlucht afgehandeld worden. In de acht dagen dat beide luchthavens open zijn, wordt in drie fases al het materieel van Tegel naar Brandenburg verplaatst.

1930

Vliegveld Tegel werd in 1930 gebouwd en is sinds 1948 in gebruik als luchthaven. In 2018 verwerkte het vliegveld 22 miljoen passagiers. Luchthaven Brandenburg moet 28 miljoen reizigers per jaar kunnen afhandelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/