IncidentenLiefhebberNaast het nieuws

Noodglijbaan Boeing 767 valt in tuin in Verenigde Staten

Een Boeing 767 van Delta Air Lines is zondag op de luchthaven van Boston geland zonder één van de noodglijbanen. De glijbaan viel voor de landing uit het vliegtuig en kwam in een tuin naast een huis in de plaats Milton terecht.

Volgens Amerikaanse media hoorden de buren van de bewuste woning een doffe klap toen de glijbaan in de tuin terechtkwam. “Als het ons geraakt had, waren we nu dood geweest”, zegt buurvrouw Stephanie Leguia tegen de lokale krant The Boston Herald.

Vleugel

Tegenover de krant bevestigt een woordvoerder van Delta Air Lines het incident. De glijbaan was volgens de zegsvrouw afkomstig van één van de vleugels van het toestel. Hoe de glijbaan los heeft kunnen raken, wordt onderzocht. De bewuste Boeing 767 was afkomstig uit Parijs.

Aanvliegroute

De plaats Milton ligt op ongeveer 15 kilometer van luchthaven Boston Logan. Een aanvliegroute naar de luchthaven loopt over de plaats. Volgens The Boston Herald viel in 2010 het lichaam van een verstekeling in een woonwijk neer. Het lichaam was afkomstig uit een vliegtuig dat op weg was naar de luchthaven.

Eerder incident

In 2016 verloor een Boeing 767 van Atlas Air een glijbaan vlak voor de landing op de luchthaven in Phoenix. Ook die glijbaan landde op een huis. Bij dat incident raakte niemand gewond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button