AirlinesNieuwsProfessionalSamenwerking

‘Qatar Airways overweegt belang in Lufthansa’

Qatar Airways overweegt een belang te nemen in Lufthansa. De maatschappij uit Doha verkent die mogelijkheid, melden Duitse media. Lufthansa zelf heeft geen interesse in de samenwerking.

Belangrijke markt

De CEO van Qatar Airways, Akbar al Baker, stelde tegenover het Duitse persbureau DPA dat Duitsland een belangrijke markt is voor de airline. Vanuit Doha vliegt Qatar naar Frankfurt en naar München. Beide luchthavens zijn hubs voor Lufthansa.

Investering

Van een investering is op dit moment nog geen sprake, maar de mogelijkheid houdt Al Baker wel open. “Als er een manier is om te investeren in Lufthansa, dan willen we dat graag doen”, stelt hij.

Oneworld

Naast een investering is ook een codeshare een mogelijkheid. Volgens Al Baker is het Qatar-lidmaatschap van Oneworld dan een probleem, omdat Lufthansa lid is van Star Alliance. Er zijn al langere tijd speculaties dat Qatar Oneworld wil verlaten. Onder andere de CEO’s van Qantas en IAG hintten daar in het verleden al op.

Geen interesse

Lufthansa is niet geïnteresseerd in de avances van Qatar Airways, meldt persbureau Reuters. Een woordvoerder van de Duitse airline stelt dat Lufthansa niet geprivatiseerd is om in Qatarese handen te vallen.

Belangen in airlines

De laatste jaren heeft Qatar vaker een belang genomen in een concurrerende airline. Onder andere IAG, Latam en China Southern zijn deels eigendom van de maatschappij uit Doha.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close