fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Regering grijpt in bij South African Airways

De Zuid-Afrikaanse regering gaat ingrijpen bij South African Airways. De maatschappij kan in de huidige vorm niet verdergaan, stelt de regering. Om de toekomst van de airline veilig te stellen, zijn de afgelopen dagen gesprekken geweest met diverse investeerders.

Financiële problemen

South African Airways verkeert al jaren in financiële problemen. Om het tij te keren kondigde de ceo afgelopen maand een grootschalige herstructurering aan. Uit woede over de ontslagronde die daarbij zou zitten, legde het cabinepersoneel vervolgens meerdere dagen het werk neer.

Hulp

De Zuid-Afrikaanse regering komt de flagcarrier nu te hulp. Volgens het ministerie van publieke deelnemingen kan de maatschappij “op deze manier niet doorgaan”. Om te overleven is een herstructurering nodig, waarbij de focus ligt op financiële en operationele duurzaamheid. “Er is geen andere weg vooruit”, stelt de regering.

Gesprekken

De afgelopen tijd zijn er volgens de regering diverse gesprekken gevoerd met potentiële investeerders voor de maatschappij. “De Zuid-Afrikaanse regering zet zich in voor een levensvatbare, duurzame en winstgevende nationale luchtvaartmaatschappij”, schrijft het ministerie.

Tickets boeken

Of de gesprekken iets opgeleverd hebben, is niet duidelijk. De regering roept Zuid-Afrikanen op om tickets te blijven boeken bij de airline, om zo de maatschappij te helpen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button