fbpx
Air France-KLMFinancieelNieuwsProfessional

‘Richard Branson steekt stokje voor belang Air France-KLM in Virgin’

Virgin Atlantic-oprichter Richard Branson probeert de verkoop van 31 procent van de aandelen in Virgin Atlantic door Air France-KLM tegen te houden. Branson wil de aandelen zelf houden, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een akkoord daarover zou dichtbij zijn.

Aandeel

Air France-KLM maakte in 2017 bekend een aandeel van 31 procent te nemen in Virgin Atlantic. De deal, ter waarde van ongeveer  220 miljoen pond, zou dit jaar afgerond moeten worden. Met Delta en Virgin wordt ook een joint-venture gestart.

Losse schroeven

Volgens Bloomberg staat de aandelenverkoop nu op losse schroeven. Drie bronnen melden dat Branson de aandelen zelf wil houden, waardoor hij een meerderheidsbelang van 51 procent in Virgin houdt. Volgens het persbureau is Branson dicht bij een akkoord met Air France-KLM.

Joint-venture

De joint-venture die Virgin met Air France-KLM en Delta gesloten heeft, is volgens Bloomberg niet in gevaar als de aandelen niet verkocht worden. Een woordvoerder van Virgin laat aan Bloomberg weten dat de laatste voorbereidingen getroffen worden om de joint-venture te lanceren.

Plannen

Met een nieuwe CEO aan het roer wil Virgin de komende jaren groeien. De maatschappij nam dit jaar Flybe over en heeft veel uitbreidingsplannen. Die plannen moeten gerealiseerd worden als Londen Heathrow de derde baan opent.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button