Frequente reizigerOverig nieuwsRoutes

‘S7 Airlines verruilt Beijing Capital voor Daxing’

De Russische maatschappij S7 Airlines verruilt vanaf het komende zomerseizoen Beijing Capital voor de nieuwe luchthaven Beijing Daxing. Dat meldt ch-aviation.

Routes

Vanaf 29 maart zal de Russische maatschappij negen keer per week vliegen tussen Irkutsk en Daxing. Wekelijks zal er een route zijn vanaf Krasnoyarsk Yemelyanovo en Ulan-Ude naar de Chinese luchthaven en verder wordt de nieuwe luchthaven nog 11x per week aangevlogen vanaf Novosibirsk en 3x per week vanaf Vladivostok. Er zullen A320-200neo’s, A320-200’s, B737-800’s en E170’s worden ingezet op deze routes.

Daxing

Vorige maand startten de eerste internationale vluchten vanaf Daxing. De luchthaven is gebouwd om Beijing capital airport te ontlasten. Beijing capital airport verwerkt ruim 100 miljoen passagiers per jaar en kan de toenemende stroom van reizigers niet meer aan. Daxing airport moet over twee jaar 45 miljoen reizigers verwelkomen, tegen 2025 moeten dat er 72 miljoen zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close