fbpx
IncidentenNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

Toestel Kameroense airline tijdens vlucht beschoten

Een vliegtuig van de Kameroense airline Camair-co is zondagochtend beschoten vlak voor de piloten wilde landen. Volgens de airline raakte bij het incident niemand gewond.

Binnenlandse vlucht

De Xi-an MA60, een toestel van Chinese makelij, voerde een binnenlandse vlucht uit van Douala naar Bamenda. Vlak voor de landing in Bamenda werd het vliegtuig geraakt door kogels. Volgens de Kameroense website journal du cameroun zouden separatisten het vuur geopend hebben op het vliegtuig.

Kogelgat

Volgens the Aviation Herald kwamen twee kogels door de romp heen de cabine binnen. Op een foto op Twitter is te zien dat er in ieder geval één kogelgat in de romp zit. De airline stelt tegenover journal du cameroun dat het toestel onderzocht wordt voor het weer kan vliegen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button