fbpx
FinancieelFrequente reizigersNieuws

Delta begint codeshare met Latam in Latijns-Amerika

Delta Air Lines en Latam Airlines starten vanaf het eerste kwartaal van 2020 een codeshare op vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Colombia, Ecuador en Peru. Delta verwacht de codeshare in de toekomst verder uit te breiden.

Belang Delta

Beide airlines kondigden in september een uitgebreide samenwerking aan. Delta Air Lines neemt een aandeel van 20 procent in Latam Airlines en investeert miljoenen in het partnerschap. De codeshare is de eerste stap in de samenwerking.

Belangrijke stap

Steve Sear, president International bij Delta Air Lines, spreekt van een belangrijke stap. “We gaan nu leveren voor het partnerschap met Latam wat we eerder dit jaar aankondigden”, zegt hij. “Als de samenwerking gerealiseerd is, krijgen onze gezamenlijke klanten een superieure dienstverlening in Noord- en Zuid-Amerika.”

In eerste instantie worden 74 bestemmingen in de VS en 51 luchthavens in Latijns-Amerika onderdeel van de codeshare. Exacte bestemmingen zijn nog niet bekend.

Verdere samenwerking

In de toekomst verwacht Delta de codeshare verder uit te breiden. Daarnaast wordt het mogelijk voor reizigers van Latam om toegang te krijgen tot lounges van Delta en andersom. Ook moeten de frequent flyer-programma’s op elkaar worden afgestemd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button