Frequente reizigerNieuwsSamenwerking

Delta begint codeshare met Latam in Latijns-Amerika

Delta Air Lines en Latam Airlines starten vanaf het eerste kwartaal van 2020 een codeshare op vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Colombia, Ecuador en Peru. Delta verwacht de codeshare in de toekomst verder uit te breiden.

Belang Delta

Beide airlines kondigden in september een uitgebreide samenwerking aan. Delta Air Lines neemt een aandeel van 20 procent in Latam Airlines en investeert miljoenen in het partnerschap. De codeshare is de eerste stap in de samenwerking.

Belangrijke stap

Steve Sear, president International bij Delta Air Lines, spreekt van een belangrijke stap. “We gaan nu leveren voor het partnerschap met Latam wat we eerder dit jaar aankondigden”, zegt hij. “Als de samenwerking gerealiseerd is, krijgen onze gezamenlijke klanten een superieure dienstverlening in Noord- en Zuid-Amerika.”

In eerste instantie worden 74 bestemmingen in de VS en 51 luchthavens in Latijns-Amerika onderdeel van de codeshare. Exacte bestemmingen zijn nog niet bekend.

Verdere samenwerking

In de toekomst verwacht Delta de codeshare verder uit te breiden. Daarnaast wordt het mogelijk voor reizigers van Latam om toegang te krijgen tot lounges van Delta en andersom. Ook moeten de frequent flyer-programma’s op elkaar worden afgestemd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close