fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Franse luchtverkeersleiders leggen 3 dagen het werk neer

De Franse luchtverkeersleiding legt vanaf woensdagavond het werk voor een groot deel neer. In Frankrijk wordt een meerdaagse landelijke staking gehouden. Luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol verwacht dat een kwart van de Franse verkeersleiders meedoet aan de staking.

Drie dagen

Een staking en de Franse luchtverkeersleiding is geen ongewone combinatie. De laatste jaren gebeurde het vaker dat het werk neergelegd werd, maar drie毛nhalve dag is uitzonderlijk. Van 4 december 20.00 uur tot 8 december 7.00 uur wordt het werk neergelegd, meldt Eurocontrol dinsdagochtend.

Grote staking

Volgens de Franse website c’est la gr猫ve worden onder andere scholen, spoorwegen en het busvervoer getroffen. Ook bij Air France en luchtverkeersleidersvakbond USAC-CGT is opgeroepen tot stakingen.

Gevolgen onduidelijk

Wat de gevolgen zijn voor het luchtverkeer is op dit moment nog onduidelijk. Eurocontrol waarschuwt dat de capaciteit van de Franse luchthavens afhankelijk is van hoeveel verkeersleiders er aan het werk zijn. In de Area Control Centres, die het vliegverkeer op grotere hoogte regelen, wordt een ‘minimale service’ gegarandeerd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m茅t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button