Frequente reizigerNieuwsStaking

Franse luchtverkeersleiders leggen 3 dagen het werk neer

De Franse luchtverkeersleiding legt vanaf woensdagavond het werk voor een groot deel neer. In Frankrijk wordt een meerdaagse landelijke staking gehouden. Luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol verwacht dat een kwart van de Franse verkeersleiders meedoet aan de staking.

Drie dagen

Een staking en de Franse luchtverkeersleiding is geen ongewone combinatie. De laatste jaren gebeurde het vaker dat het werk neergelegd werd, maar drieënhalve dag is uitzonderlijk. Van 4 december 20.00 uur tot 8 december 7.00 uur wordt het werk neergelegd, meldt Eurocontrol dinsdagochtend.

Grote staking

Volgens de Franse website c’est la grève worden onder andere scholen, spoorwegen en het busvervoer getroffen. Ook bij Air France en luchtverkeersleidersvakbond USAC-CGT is opgeroepen tot stakingen.

Gevolgen onduidelijk

Wat de gevolgen zijn voor het luchtverkeer is op dit moment nog onduidelijk. Eurocontrol waarschuwt dat de capaciteit van de Franse luchthavens afhankelijk is van hoeveel verkeersleiders er aan het werk zijn. In de Area Control Centres, die het vliegverkeer op grotere hoogte regelen, wordt een ‘minimale service’ gegarandeerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close