fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Franse luchtverkeersleiders leggen 3 dagen het werk neer

De Franse luchtverkeersleiding legt vanaf woensdagavond het werk voor een groot deel neer. In Frankrijk wordt een meerdaagse landelijke staking gehouden. Luchtverkeersleidersorganisatie Eurocontrol verwacht dat een kwart van de Franse verkeersleiders meedoet aan de staking.

Drie dagen

Een staking en de Franse luchtverkeersleiding is geen ongewone combinatie. De laatste jaren gebeurde het vaker dat het werk neergelegd werd, maar drieënhalve dag is uitzonderlijk. Van 4 december 20.00 uur tot 8 december 7.00 uur wordt het werk neergelegd, meldt Eurocontrol dinsdagochtend.

Grote staking

Volgens de Franse website c’est la grève worden onder andere scholen, spoorwegen en het busvervoer getroffen. Ook bij Air France en luchtverkeersleidersvakbond USAC-CGT is opgeroepen tot stakingen.

Gevolgen onduidelijk

Wat de gevolgen zijn voor het luchtverkeer is op dit moment nog onduidelijk. Eurocontrol waarschuwt dat de capaciteit van de Franse luchthavens afhankelijk is van hoeveel verkeersleiders er aan het werk zijn. In de Area Control Centres, die het vliegverkeer op grotere hoogte regelen, wordt een ‘minimale service’ gegarandeerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button