FinancieelOverig nieuwsProfessional

Italiaanse regering steekt 400 miljoen euro in Alitalia

Alitalia krijgt opnieuw een lening van de Italiaanse regering. Met een bedrag van 400 miljoen euro moet de carrier weer even vooruit kunnen. Dat hebben de Italiaanse ministers gisteravond besloten.

Overleg

Maandagavond kwamen de ministers bij elkaar om te overleggen over “urgente maatregelen” die ervoor moeten zorgen dat Alitalia kan blijven vliegen. Toen werd al gehint op een nieuwe miljoenenlening.

Efficiënter worden

Sinds het faillissement in april 2017 pompte de Italiaanse regering al miljarden in Alitalia door kredieten en noodleningen. Het nieuwe krediet loopt tot eind mei 2020. De lening moet er volgens de Italiaanse regering voor zorgen dat de maatschappij overgenomen kan worden.

Overname

Voor een overname zijn luchthaveneigenaar Atlantia en spoorwegbedrijf Ferrovie della Stato de meest logische kandidaten. Beide bedrijven onderhandelen al maanden met de Italiaanse regering over een overname, maar trokken zich eind november vlak voor de deadline terug uit het proces.

De bedrijven waren ontevreden over de voortgang die geboekt was om een nieuw Alitalia op te zetten. Ze willen nog wel verder onderhandelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/