FinancieelNieuwsProfessional

Miljoenenlening voor moederbedrijf Hong Kong Airlines

De Chinese Hainan Airlines holding krijgt een lening van 4 miljard Chinese Yuan van een achttal banken. De lening is bedoeld om operationele kosten van een airline te dekken, blijkt uit een bericht aan de beurs van Shanghai.

Holding

Hainan Airlines Holdings is het moederbedrijf van een groot aantal Chinese maatschappijen. Naast Hainan Airlines maakt ook onder andere Hong Kong Airlines deel uit van de holding. De carrier uit Hong Kong verkeert in grote financiële problemen.

Uitgaven

De lening van 4 miljard Chinese Yuan (511 miljoen euro) is volgens de holding bedoeld om onder andere landingsgelden, kerosine, salaris en leasegelden mee te financieren. Acht banken dragen ieder 500 miljoen Yuan bij.

Hong Kong Airlines

In het beursbericht geeft de holding niet aan voor welke maatschappij de lening zal zijn, maar het lijkt er op dat Hong Kong Airlines het geld krijgt. De maatschappij uit Hongkong moet voor zaterdag de financiën weer op orde zien te krijgen. Als dat niet lukt, dreigt de overheid in Hongkong de licentie van de airline in te trekken.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/