fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Miljoenenlening voor moederbedrijf Hong Kong Airlines

De Chinese Hainan Airlines holding krijgt een lening van 4 miljard Chinese Yuan van een achttal banken. De lening is bedoeld om operationele kosten van een airline te dekken, blijkt uit een bericht aan de beurs van Shanghai.

Holding

Hainan Airlines Holdings is het moederbedrijf van een groot aantal Chinese maatschappijen. Naast Hainan Airlines maakt ook onder andere Hong Kong Airlines deel uit van de holding. De carrier uit Hong Kong verkeert in grote financiële problemen.

Uitgaven

De lening van 4 miljard Chinese Yuan (511 miljoen euro) is volgens de holding bedoeld om onder andere landingsgelden, kerosine, salaris en leasegelden mee te financieren. Acht banken dragen ieder 500 miljoen Yuan bij.

Hong Kong Airlines

In het beursbericht geeft de holding niet aan voor welke maatschappij de lening zal zijn, maar het lijkt er op dat Hong Kong Airlines het geld krijgt. De maatschappij uit Hongkong moet voor zaterdag de financiën weer op orde zien te krijgen. Als dat niet lukt, dreigt de overheid in Hongkong de licentie van de airline in te trekken.

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button