fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

‘Nigeria legt 777 Emirates aan de ketting om aanklacht uit 2007’

Een Nigeriaanse rechter heeft beslag gelegd op een Boeing 777-300ER van Emirates. Dat omdat gebeurde op verzoek van een vrouw die in 2007 geweigerd werd op een vlucht, melden diverse media.

20.000 euro

Een rechter in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos sprak het vonnis maandag uit, meldt de Nigeriaanse krant Vanguard. Emirates is de vrouw een bedrag van 8,1 miljoen Nigeriaanse Naira (20.278 euro) schuldig. Het bedrag moet binnen dertig dagen betaald worden, anders dreigt het federale hooggerechtshof de Boeing te veilen.

2007

Uit een rechtbankverslag van een ander hooggerechtshof, het Supreme Court, blijkt dat de zaak al twaalf jaar speelt. De vrouw in kwestie, Promise Mekwunye, kocht in mei 2007 een retourticket van Dallas naar Lagos, via Dubai. Volgens het rechtbankverslag betaalde ze daar 2.067 Amerikaanse dollar (1.866 euro) voor. De vlucht zou plaatsvinden in december.

Duurder ticket

Op de luchthaven van Dallas werd de vrouw in december geweigerd omdat haar ticket niet geldig zou zijn. Met een duurder ticket voor een andere airline kon ze alsnog naar Nigeria reizen. Emirates werd aangeklaagd omdat de airline weigerde de vrouw aan boord te laten.

Hoge kosten

Doordat de zaak al jaren sleept en voor diverse rechters geweest is, zijn de kosten opgelopen tot ruim 20.000 euro.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button