fbpx
ColumnNaast het nieuwsOpinie

Porn! | Column Goof

Precies vandaag kwam ik via Wikipedia terecht op de site Eve Meyer, vrouw van de al lang overleden regisseur Russ Meyer. Beroemdheden in de jaren zestig in de VS. Ben er een beetje fan van.

In de slipstream van het Amerikaanse leger trok filmende journalist Russ half Europa door, en zag de verwoestingen aan die de oorlog had aangericht. Eenmaal thuis besloot hij samen met zijn vrouw Eve films te gaan maken. Soms trad Eve, beeldschoon, er zelf in op.

Heel bizarre films. Een beetje geweld en een beetje porno. Maar vrij onschuldig. Dezer dagen zouden ze door de KRO-NCRV nog wel uitgezonden kunnen worden.

Door hun bijzondere aanpak worden ze in cult-filmfestivals wereldwijd gedraaid. Kijk maar eens een stukje:

https://www.youtube.com/watch?v=JtYNGsQIRmM

Een vrolijke, grappige baas, Russ Meyer, en zijn prachtige Eve. Maar wat doen ze in deze rubriek?

Eve geeft een gezicht aan een slachtoffer: ze kwam om in de PANAM-Jumbo, toen die door een KLM-Jumbo werd geramd op Tenerife.

Goof Bakker

[email protected]

Additional facts

Als u deze stukjes nooit leest, maar nu zelfs hier aangeland bent, komt dat waarschijnlijk door de titel.

Eve Meyer was ook nog Playboy centrefold, in juni 1955. Expert op het gebied van de Tenerife-ramp was de helaas recentelijk overleden Roger Soupart. Beheert iemand zijn archief? Zijn verhalen hadden soms last van een vleugje complotdenken, maar waren ongelooflijk goed gedocumenteerd

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Goof Bakker

Columnist en mede-eigenaar van Up in the Sky. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button