ColumnGoof DailyNaast het nieuws

Porn! | Column Goof

Precies vandaag kwam ik via Wikipedia terecht op de site Eve Meyer, vrouw van de al lang overleden regisseur Russ Meyer. Beroemdheden in de jaren zestig in de VS. Ben er een beetje fan van.

In de slipstream van het Amerikaanse leger trok filmende journalist Russ half Europa door, en zag de verwoestingen aan die de oorlog had aangericht. Eenmaal thuis besloot hij samen met zijn vrouw Eve films te gaan maken. Soms trad Eve, beeldschoon, er zelf in op.

Heel bizarre films. Een beetje geweld en een beetje porno. Maar vrij onschuldig. Dezer dagen zouden ze door de KRO-NCRV nog wel uitgezonden kunnen worden.

Door hun bijzondere aanpak worden ze in cult-filmfestivals wereldwijd gedraaid. Kijk maar eens een stukje:

Een vrolijke, grappige baas, Russ Meyer, en zijn prachtige Eve. Maar wat doen ze in deze rubriek?

Eve geeft een gezicht aan een slachtoffer: ze kwam om in de PANAM-Jumbo, toen die door een KLM-Jumbo werd geramd op Tenerife.

Goof Bakker

[email protected]

Additional facts

Als u deze stukjes nooit leest, maar nu zelfs hier aangeland bent, komt dat waarschijnlijk door de titel.

Eve Meyer was ook nog Playboy centrefold, in juni 1955. Expert op het gebied van de Tenerife-ramp was de helaas recentelijk overleden Roger Soupart. Beheert iemand zijn archief? Zijn verhalen hadden soms last van een vleugje complotdenken, maar waren ongelooflijk goed gedocumenteerd

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close