AirbusBoeingFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

WTO: importheffing VS op Europese producten moet omlaag

De Verenigde Staten mogen minder heffingen op Europese goederen toepassen. Dat heeft de wereldhandelsorganisatie WTO maandag besloten. De importheffingen werden in oktober opgelegd na een uitspraak in een zaak over staatssteun aan Airbus.

Heffing

De WTO oordeelde begin oktober dat de Verenigde Staten voor 7,5 miljard dollar aan importheffingen mag opleggen op goederen uit de Europese Unie. Onder andere vliegtuigen, whiskey, sweaters en olijven werden daardoor duurder.

Lagere verkoop voor Boeing

Het geschil draait om subsidies voor Airbus. Doordat een aantal Europese landen de vliegtuigbouwer gaf voor de ontwikkeling van de A380 en A350 zou Boeing minder toestellen verkocht hebben, is de klacht van de Verenigde Staten.

A380

Het bedrag van 7,5 miljard dollar moet nu verlaagd worden. Volgens Airbus gaat het om een bedrag van ongeveer 2 miljard dollar. De vliegtuigbouwer stelt dat het bedrag eerder opgelegd was vanwege staatssteun bij de productie van de A380. Omdat dat toestel niet meer verkocht wordt, kan dit geen invloed hebben op de verkopen van Boeing.

Subsidie aan Boeing

De Europese Unie beschuldigt de Verenigde Staten ervan dat zij ook subsidie gegeven heeft aan Boeing. Dat zou gebeurd zijn bij de productie van de 737 MAX, 787 of de 777X. De WTO doet volgend jaar uitspraak in die zaak.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close